Koekjes
gewoon simpel zanddeeg met echte vanille maar simpel is zo lekker
zanddeeg koekjes met een kers
Zanddeeg
150gr boter
100gr suiker
snufje zout
200gr zelfrijzend bakmeel of bloem
1- 2 el melk (optioneel)
mix eerst de boter, suiker en het zout
dan het meel of de bloem
eventueel een klein beetje melk toevoegen
je kunt het met je handen kneden
tot een samenhangend deeg
en er koekjes van vormen
180° 12-15 min.
ik voeg vaak (voor het meel) nog een smaak-makertje toe:
- een scheutje Disaronno of Licor 43
- vanille suiker of extract
- geraspte citroenschil of sap
- koek of andere kruiden
- kaneel of gember
structuur variatie:
een ei er door
en ze worden bros
dan lijken ze op sprits
onze favoriete koekjes zijn toch wel...
Havermout koekjes
100gr boter
150gr suiker
een scheutje Disaronno of Licor 43 (optioneel)
zakje vanille suiker
snufje zout
1 ei
90gr zelfrijzend bakmeel of bloem
125gr havermout
180° 12-15 min.
mix eerst de boter, suiker, het zout en drank
voeg het ei toe
dan het meel of de bloem
en als laatste de havermout