Over mij

Ik ben Zilla, geboren Baarnse maar woon nu al weer zo’n  24 jaar in Assen. Na een relatie van ruim 22 jaar ben ik nu al weer behoorlijk wat jaartjes een happy single. Ik ben de trotse moeder van twee studerende jonge mannen die nog gezellig bij mij thuis wonen, heerlijk! Op het moment heb ik er geen maar ben gek op dieren en heb al veel verschillende dier soorten gehad, ik mis het echt maar het komt vast  weer maar ik moet nu even wat meer voor mezelf zorgen. Ik heb al erg lang veel lichamelijke klachten waardoor ik redelijk wat tijd zittend doorbreng. Ook is depressiviteit een dingetje maar haken helpt. Het bezig zijn, je hoofd er bij houden zorgt voor rust en het werkelijk iets creëren geeft het gevoel van nuttig zijn, prestatie, eigenwaarde. Het is een leuke creatieve vorm van zelfzorg dat ik met heel mijn hart kan aanbevelen. Ik ben een enorme film fan dus terwijl ik haak kijk/luister ik films en series. Breien vind ik ook leuk maar doe ik niet veel omdat mijn schouder het niet net zo leuk vind als ik. Verder knoei-klooi ik ook met pen, potlood, verf en heb nog redelijk wat andere hobby’s en interesses.

Haken is mijn favoriet omdat alles kan wat je stijl, budget, maat ook is.
Ook is in elke kleur is wel garen te vinden in een materiaal dat bij je past.

Ik ben ik zelf gaan mijn kleding gaan ontwerpen toen ik in 2016 na een jaren lange pauze het handwerken weer oppakte, in mijn plus size geen enkel haakpatroon kon vinden. Natuurlijk maak ik nu dan ook kleding die ik ook echt wil dragen. Ik houd van vrouwelijk, lief, stoer maar ook van simpel, ontwerp vaak gebruiksvriendelijke basis stukken die eenvoudig in elke maat en met elk garen te maken zijn. Zo kun je met je garen keus mijn ontwerpen basic houden of er een echte eyecatcher van maken.

Sinds maart 2016 deel ik op mijn Facebook pagina “Made in Assen” wat ik maak en daar laat ik nog alles steeds zien als ik wat ik af heb. Maar sinds juli 2018 heb ik mijn eigen website waar ik het diagram en de uitleg er van nog steeds gratis deel.

Het is best jammer dat we online van achter ons beeldscherm zo anoniem zijn dat we vergeten dat er een persoon aan de andere kant zit. Er komt zo veel op ons af dat we zonder woorden, kijken, nauwelijks lezen, nemen en weer door scrollen, al is het heel begrijpelijk, maak mij er zelf ook schuldig aan maar… Ik wil je en mezelf uitdagen om vaker (niet alleen bij mij) bij dat wat je raakt of inspireert even een liefst persoonlijke reactie te geven, dat is toch ook een stuk gezelliger.

Hartelijke groet

 

Zilla van der Spoel, Made in Assen©

Twee van onze laatste schatten, Gizmo de hamster & Tessa een basset artésien normand


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak een Gratis Website met JouwWeb