Dipje

Gepubliceerd op 22 december 2020 om 14:16

Regelmatig heb ik momenten dat ik twijfel over mijn keuze om te ontwerpen en het gratis delen. Vooral omdat mijn inkomen niet veel lager kan en een extra beetje inkomen zou af en toe best leuk zijn. Ik klaag niet hoor, ook al heb ik nog wensen ik kom niets te kort. Ik kies voor gratis delen, omdat ik bij wil dragen, terug wil geven want dat voel heel fijn. Maar ook omdat in koop patronen elk steekje beschreven moet worden. Dat kost dan weer meer tijd dan het nu al kost en dan moet je nog maar zien of het loopt. Die tijd kan ik anders besteden. Dan brengt het vermoedelijk ook best wat stress met zich mee, energie die ik gewoon niet kan missen maar echt voor mezelf nodig heb.

Ik vind het nu al best moeilijk, ik ben maart 2016 begonnen en het is best ontmoedigend als je weinig tot geen reacties krijgt, nauwelijks iets van je ontwerpen ergens anders gehaakt terug ziet en je volgers aantallen niet echt groeien terwijl je weet dat er heel veel mensen zijn die je waarschijnlijk best blij kan maken met je bedenksels.

Als ik weinig reacties krijg als ik iets post is een van die momenten maar niet de nummer 1 als je begrijpt wat ik bedoel.

Op nummer 1 staan de keren dat ik iets lees wat voor mij onterecht voelt, commentaar dat ik oneerlijk vind. Zo als vandaag, ik lees net een notitie van iemand op Ravelry over een van mijn ontwerpen. Ze zegt dat ik een fout maak door aan te nemen dat iedereen de steek wel kent, terwijl ik het verwoord als bijna iedereen. Misschien is dat overdreven maar om het een fout te noemen is dat ook. Ze gaat verder dat ze uit een klein stukje van de uitleg niet komt en zegt dan exact het zelfde als ik gelijk onder dat stukje heb staan:" doe het ajb op jou manier."

Dan volgt een, ik kan de steken van het diagram niet goed zien, terwijl ik ze toch echt mijn uiterste best doe om ze goed leesbaar te maken en ze zo scherp zijn dat ze tegenwoordig zelfs op een heel groot beeldscherm nog super goed leesbaar blijven. Leest zij het van een klein telefoon scherm, heeft ze een bril nodig maar wil ze daar niet aan, ik weet niet waarom ze zo negatief doet. Dan de klap op de vuurpijl het :"maar ja het is een freebee", vooral na het commentaar raakt dit me. Toch heeft ze er ook staan dat ze de tas helemaal fantastisch vind, dat maakt het maar een beetje beter. Ik werk al 4,5 jaar aan mijn blog, website en reputatie als crochet designer en ja ik en mijn manier van how to.. zijn niet voor iedereen maar als je het kunt maken en je vind het mooi waarom dan zo negatief. Doe eens lief promoot, maak reclame, help een ontwerpster aan meer bezoekers/volgers, zo motiveer je haar want dan zeg je eigenlijk:" vooral door gaan."

Zilla van der Spoel, Made in Assen©