Delen...

Gepubliceerd op 30 mei 2020 om 14:29

Creatief bezig zijn was altijd al mijn ding maar na een grote verandering van inkomen kwam het zelf kunnen maken van mijn kleding wel erg goed van pas. De prijzen van grote maten kleding in de winkel zijn niet mis, ook het assortiment, de pasvorm, de kleuren, de patronen en kwaliteit van de materialen valt me regelmatig tegen. Daardoor kocht ik vaak iets omdat het paste en me wel stond, niet omdat ik er verliefd op was en niet kon wachten het te dragen. Nu maak ik wat ik nodig heb en wil dragen, in mijn eigen stijl/smaak, al haak ik niet snel genoeg en heb ik het budget niet om alles te maken wat ik bedenk.

Omdat ik ook een miep precies kantje heb, dat alles graag goed en netjes georganiseerd wil hebben, houd ik mijn ideeën en creaties bij in een boekje. Zo leer je van fouten, keer je terug/verbeter je oude ideeën en kun je iets wat goed ging nog een keer maken. Maar wat als je het boekje kwijt raakt, dan zet je je creaties in je computer dan heb je ze altijd nog..  nou ja tot je pc sterft.. een gratis cloud dan.. ja maar welke.. als je veel ruimte nodig hebt is het vaak niet gratis meer. Ook wou ik mijn creaties heel graag delen met andere vrouwen, alle vrouwen, maar vooral ook dikke maatjes om ze te helpen hun garderobe aan te vullen met kleding die beter bij hun lijf, stijl en budget past. Als ik heel eerlijk ben had ik waarschijnlijk ook wat complimentjes nodig nadat iemand me heel bewust het gevoel had proberen aan te praten compleet waardeloos te zijn, zo’n zaadje geplant schiet toch een paar worteltjes. Maar vooral hulpvaardigheid is mij door mijn lieve oma altijd op het hart en ziel gedrukt en zij was mijn grote rolmodel, wat wil je worden als je groot bent.. juist dat! Zo’n geweldig, gul en gastvrij mens en liefdevolle Oma! Dat laatste mag nog even een paar jaartjes wachten, Hihi..

Ik koos voor een Facebook pagina.. Hoe zullen we die eens noemen.. made in NL.. chips #@*%#! dat hebben meer mensen bedacht. Oké Made in Assen dan.. Check, niks te vinden.. Dus ...

Na een paar jaar op Facebook werd het best veel en erg rommelig, telkens als iemand een reactie plaatste kwam dat (oude) bericht weer bovenaan te staan ook de volgorde van mijn foto albums werd ook telkens weer helemaal ontregeld. Niet heel handig, dus weer op zoek naar andere mogelijkheden.

Ik zocht naar een ik een gratis website, want laten we wel wezen ik heb geen geld om weg te geven, alleen mijn tijd en moeite en dat is al best heel wat. Dus een gratis website waar je na verloop van tijd je doordat je steeds meer plaatst niet ineens toch moet gaan betalen.. ik kwam uit op jouwweb.nl.. GEEN ruimte beperkingen, gratis blijft gratis, fijne makkelijke builder en super support, een echt aanrader en nee ik krijg niet betaald om dat te zeggen. De enige wat je voor lief moet nemen is dat je ook jouwweb in je webadres hebt staan en dat er reclames voorbij komen maar die surfer ruimte moet natuurlijk wel ergens van betaald worden, of niet dan!?

Met de website kwam ook de mogelijkheid er naar te linken en kon ik nu ook op Ravelry mijn ontwerpen toevoegen, ik kan daar reacties krijgen en beantwoorden, zien wanneer iemand mijn ontwerpen aan haar favorieten lijstje toevoegt of aangeeft dat ze het project begonnen is en zelfs foto’s wanneer iets af is. Niet iedereen doet dat maar ik vind het echt geweldig om te zien wat er van mijn ontwerpen gemaakt word.

Ravely is daar ook echt DE plek voor, want bijna elke Facebook haakgroep heeft de regel dat je niet naar je eigen patroon mag linken, op sommige mag je niet eens zeggen dat het je eigen ontwerp is. Dat ik gratis deel maakt niet uit het is reclame dus niet toegestaan, het is daardoor echt niet makkelijk om te groeien en een beetje naam te maken. Zeker niet als je deelt door middel van een diagram ipv dat je patronen helemaal uitschrijft. Maar uitschrijven is weer zo’n dingetje, je maakt veel sneller een fout dan met een diagram vooral als je dyslectisch bent, dan kost dat ook nog eens veel meer tijd en ik haak veel liever, jij toch ook!?

 

Zilla van der Spoel, Made in Assen©

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb